Ovako Smedjebacken

  • Адреса: Smedjegatan, 707 80 Smedjebacken
  • Работно време: 06:00-19:00
  • Контакт телефон:

Координати: 60.1375945, 15.4092264

Кратки податоци

Добре дојдовте во Ovako Smedjebacken! Нашето работно време е од 06:00-19:00 од понеделник до четврток, и 06:00-14:00 во петок.

ПРИСТИГНУВАЊЕ

По пристигнување, паркирајте се пред портата со стоп знаците и претставете се на прозорецот од пријавницата покрај куќата.

Паркирајте го камионот на соодветна локација и влезете во малата куќа. Регистрирајте се на компјутерот и поминете ја безбедносната презентација.

БЕЗБЕДНОСТ

Пушењето е забрането, дозволено е само на означени места. Не смее да се преноќува на локацијата. Забрането е да се остава возилото запалено кога не се користи! Брзината е ограничена на 30 км/ч.

Заштитните шлемови, заштитните обувки, ракавиците и заштитните очила се задолжителна заштитна опрема. Во секое време треба да се носи впечатлива/видлива облека! Не ви е дозволено да товарите ако нешто од ова недостасува.

ПРИЈАВУВАЊЕ

Преминете ја пругата и влезете низ вратата каде што пишува „Dispatch office“.

Штом ќе влезете внатре, поминете низ оваа врата за да стигнете до канцеларијата. Ќе го дадете испечатениот лист на вработените во канцеларијата и ќе поминете низ постапката за товарење за да добиете стовариште.

Извозете до назначеното стовариште и почекајте. Ако е зафатено, ќе треба да почекате надвор. Гледајте да бидете на растојание од барем 2,5 метри од пругата. За стовариштата 5 и 6, мора во рикверц да влезете со камионот.

ПОДГОТОВКИ ЗА ТОВАРЕЊЕ

Паркирајте го камионот во халата и отворете ја приколката. Мора да го отворите покривот и задната страна, како и едната страна по должина.

Поставете ги дрвените штици на еднакво растојание на подот во приколката за да можете да го ставите товарот врз нив. 

Приоритетна нарачка за товарење

Приоритет 1

Експресни пратки: товари што Ovako ги нарачува како „итни“ пратки што треба да се товарат што е можно побрзо за да бидат доставени на време.

Приоритет 2

Пратките што имаат ETD (проценето време на пристигнување за да се соберат) пријавено во TMS (системот за управување со транспорт) на Ovako најмалку еден ден пред товарењето .Колку поскоро камионот пристигнува во споредба со претходно порепорачаното ETD (дд: чч: мм), толку повисок е приоритетот.

Приоритет 3

Пратките со ETD пријавено во TMS на Ovako што се испратени или сменети истиот ден како што е наведено во ETD.

Приоритет 4

Пратките што не биле пријавени во TMS на Ovako или што пристигнале на поразличен ден од тоа што било претходно пријавено, ќе бидат товарени кога е можно.

ETD не претставува загарантиран временски термин за товарење .Ovako ќе се обиде да воспостави комуникација ако постои ризик за големи редици.

ТОВАРЕЊЕ

Мора да бидете активни за време на товарењето и да покажете како се поставува товарот. Употребувајте го јазикот на телото и говор за да комуницирате со вработените.

Важно е да го следите правилото за соодносот 1: 1. Товарот да биде на исто растојание колку што е издигнат над подот.

Гледајте товарот да е правилно позициониран, за да може синџирите да бидат слободни и лесно да се отстрануваат

Штом ќе го ставите товарот, мора да ги тргнете синџирите.

Фрлете ги синџирите во сините кутии, освен ако не ви е кажано поинаку. 

ПРИЦВРСТУВАЊЕ НА ТОВАРОТ

Напуштете ја халата за товарење кога е завршено товарењето и паркирајте на соодветна локација надвор за да го прицврстите товарот.

Вратете се во канцеларијата за да ви ги вратат документите за транспортот.

ИЗЛЕЗ

Излезете од истата порта од којашто сте влегле. Паркирајте го камионот на вагата кога ќе ги дадете документите за транспортот на пријавница.

Ви благодариме за почитувањето на нашите безбедносни правила! Возете безбедно и дојдете повторно во Ovako Smedjebacken!