Nordanö Warehouse

  • Адреса : Masmyrsvägen 50, 775 50 Krylbo
  • Работно време: 06:00-22:00
  • Контакт телефон : +46 (0) 10-463 50 00

Координати : 60.1542362, 16.2425136

Кратки податоци

Добредојдовте во Stora Enso Nordanö Warehouse!

Работното време за товарење е од 06:00-22:00 од понеделник до четврток. Приемот од страна на нашите вработени е од 06:30-15:00. Забелешка Последниот прием за товарење е во 21:00. Петок 6:00-18:00 (17:00).

LUP #68489 Stora Enso Fors

imgimage001.png

Инструкции

imgnordano-ny-karta.jpg

Забелешка ГПС уредот покажува погрешен пат до Nordanö Warehouse!

Следете ги знаците до "NORDANÖ" Свртете од патот 68 преку железничкиот премин и свртете на првата кривина на десно.

Подготовки

imgpreparations.png

Кога товарате во производствениот погон, нашето барање е местото каде што се наоѓа стоката да биде целосно исчистено и без присуство на различни миризби. Ве замолуваме да го исчистите местото каде што се наоѓа товарот пред да стасате во Nordanö Warehouse . Доколку просторот каде што се наоѓа стоката не е во согласност со нашите барања, ќе го одбиеме вашиот камион и нема да имате дозвола да ги товарите нашите производи.

Пристигнување

img2LUP_Nordani_Ankomst_1.jpg

Застанете пед портата. Забелешка Забрането е да се притиска на црвеното светло. Одете до рецепција.

img3LUP_Nordano_Ankomst_2_c.jpg

Паркирајте го камионот и одете до канцеларијата. Секогас прво најавете се на нашиот компјутер. Доколку има некој од вработените на рецепција зборувајте со него. Доколку нема никој од вработените на рецепција ѕвонете на ѕвончето за понатамошна помош.

img4LUP_Nordani_Ankomst_3.jpg

Запомнете дека секогаш треба бројот на утовар да ви биде спремен!

Безбедност

imgnew_safety.png

Бараме да ја имате точната опрема за безбедност со вас кога товарате во нашиот погон за производство. Рефлектирачки елек и чеви за безбедност мора да се носат постојано. Ограничувањето на брзината е 20км на час. Работата на моторот во место е забранета. Пушењето е забрането. Не е дозволено да се преноќува во камионот во оваа област.

Вашата безбедност ни е важна. Дали имате прашања? Зборувајте со вработените во канцеларијата.

Инструкции за товарење

img5LUP_Nordano_Ankomst_4_3D_feel.jpg

Возете со камионот наназад до сталажите каде што Ве насочиле за товарење Сталажи со број 2,3,4,или 5. Не ги отварајте задните врати на камионот пред да стасате до точната сталажа.

img6LUP_Nordani_Lastningsinstr_1.jpg

Одете наназад до сталажите и ставете ги блокаторите како што е прикажано. Тогаш отидете до магацинот до најблискиот влез.

imgIMG_0242.JPG

Стојте во означениот простор за време на товарењето. Возачот на вилушкарот нема да влезе во приколицата (просторот за стоката) доколку не сте во означениот простор. .

imgaLUP_Stora_Enso_Lastningsinstruktioner_3.jpg

Доколку мора да влезете во приколицата за време на товарањето, почекајте го возачот на вилушкарот да излезе од приколицата и дадете му јасен сигнал на возачот на вилушкарот дека мора да влезете во приколицата. Забелешка Возачот на вилушкарот нема да влезе во приколицата се додека не се вратите во означениот простор.

Излез

imgimgIMG_0072.jpg

По завршувањето на товарењето, одете на рецепцијата за да ви ги вратат вашите документи за превоз на стоката.

imgnew_nordano_parking.png

Потоа, отстранете ја препреката, одвезете се надвор од портата и паркирајте се на паркингот.

imgcLUP_Stora_Enso_Lastningsinstruktioner_5.jpg

На местото за паркинг можете смирено да си ја обезбедите стоката. Користете го одобрениот крај за стоење додека ја безбедувате стоката.